Tag på shoppingtur i hyggelige Ribe eller besøg Kunstmusset i Tønder

Oplev kultur og natur, gå på opdagelse i de mange seværdigheder og attraktioner. Domkirker og kunstmuseer, sluser og marskland. Slotte, kommandørgårde, natur- og vikingecentrer og oldtidsparker. Der er lidt for enhver og fritidsaktiviteter til hele familien.


 

Gå på opdagelse i det sønderjyske

Rømø er et paradis til lange spadserture på stranden og til børnenes leg i klitterne. Tag på opdagelse i det skønne uberørte hedelandskab, omgivet af skovplantager med cykelstier og vandreruter. Med europas bredeste sandstrand regnes Rømø for et internationalt ”Hotspot” for aktiviteter som wind- og kitesurfing, strandsejlads, kitebuggy og ridning på islænderheste. Et fantastisk syn er naturligvis, den årlige dragefestival i 1. weekend i september. Til enhver årstid har Rømø sin helt egen charme!

Vadehavets fugleliv og marsklandets mangfoldighed begejstrer ornitologer og ”fuglefans” fra hele verden. Specielt for trækfugle er vadehavet et vigtigt stop på den lange rejse fra nord til syd og omvendt. Med fænomemet ”Sort Sol” kan man kort før tusmørke betragte tusindevis at stære, i et formidabelt naturskuespil på himlen der danser deres ”ballet”, inden de går til ro for natten.

Læs mere om sort sol her www.vadehavscentret.dk

A


Lyst til en udflugt på fastlandet?

I det syd- og sønderjyske finder man noget for enhver smag.

Her et par tips:

Ribe: Gå på opdagelse i Danmarks ældste by med den imponerende Domkirken, byens absolutte varetegn. Ribe er mere, det er små hyggelige og charmerende brobelagte gader, skæve huse og kunsthåndværk. Stormflodssøjle, Tulipanfest, Kammersluse og Kunstmuseum. Ribe VikingeCenter og Vadehavscenteret. Skal opleves! Derudover har Ribe mange hyggelige spisesteder og gode indkøbsmuligheder.

Tønder: Beundringsværdig domkirke og gågade med gamle bindingsværkshuse. ”Det gamle Apotek” spændende brugskunst og hyggelige Klostercafé på torvet. Kunstmuseum, Tønderfestival og grænsebutikker. Møgetønder Kirke med smukke kalkmalerier og Schackenborg Slot. Højer Sluse og Højer Mølle, et besøg værd.

Esbjerg: Danmarks 7. største by. Seværdigt de 4 hvide mænd „Mennesket ved havet” ved Sædding Strand. Altid interessant er er besøg på Fiskeri- og søfartsmusset og Vestjyllands Ravmuseum. Hyggelige Fanø et besøg værd. Ravsmeden, glaspusteri og lille kunstmuseum.

Løgumkloster: Løgumkloster Kirke med orgelkoncerter, korsang og klokkespil. Nordens største kongelige klokkespil med 49 klokker og 6 daglige spilletider. ”Kirkefangegravene” Kirkegården ved krigsfangelejeren fra 1. verdenskrig.

Legoland: LEGOLAND® Billund er vel Danmarks mest kendte og foretrukne forlystelsespark for børn og voksne. Fantastiske oplevelser venter, sjov for hele familien. Nyhed 2016: Ninjago world. Læs mere her www.legoland.dk/

Hjemsted Oldtidspark: Hvordan levede menneskene i jernalderen? Her bliver historie med talrige aktiviteter levende. Flot museum med underjordisk udstilling af udgravede fund fra den oprindelige jernalderlandsby i Hjemsted.

Skærbæk: Byen før dæmningen, her finder du et bredt udvalg af butikker, lige fra lægehus til byggemarkeder, pizzeriaer og grillbarer. Fritidscenter med svømmehal, café og bowling og Skærbæk Gokart Center. Bus og togstation og Hjemsted Oldtidspark.