Hvad gør ferien hos Genz Appartments så konfortabel?

 • Fleksibel ankomst og afrejse:
  Bestem selv på hvilken ugedag I ønsker at ankomme og afrejse på. Ikke noget med at “skulle” rejse på bestemte ugedage og løbe ind i unødig lang rejsetid og myldre trafik. Vælg uafhængig af ugedag jeres ankomstdag og få en behagelig start på ferien.
 • Nyd den sidste dag til allersidste minut.
  Book en Late check-out for 375,- Kr.. Forlæng opholdet indtil kl. 16.00. Kan evt. også tilvælges* under opholdet.  *Henvendelse i receptionen.
 • Ingen ekstra udgifter på el, vand og varme.
  Her ved man allerede forud for ferien, at udgifter til el, vand og varme er inklusiv. Ingen ekstra regninger som ved leje af sommerhuse.
 • Swimmingpool og sauna.
  Så nemt er det – tag håndklædet og spring i! Swimmingpool dagligt fra kl. 08.00 – 20.00. Sauna kl. 16.00 – 20.00.

Et ”speciel” bygningsværk


Med en helt speciel fremsynethed og stor interesse for design og arktitktur skabte Herluf Genz (1929-2010) i starten af 1970´erne Genz Appartments. Som bygherre og arkitekt påbegyndte han byggeriet i efteråret 1972. Påske 1973 flyttede de første gæster ind.


Design fra 70´erne – tidsløst moderne

Omgivet af mange skeptikere og en del rysten på hovedet: et halvrundt fladt byggeri, mure der skulle fremtone i det reneste grå; rå pudsede vægge – og ingen tapet! Grå skiffersten på gulvene i stedet for tæpper. Mosaikker som vægfliser og køkkenbordplade af stål. Ingen investorer, ingen bank, ingen så sig interesserede i at finansiere dette projekt. Der blev ”rystet på hoved” af mange mennesker over Herlufs ”fuldkomne skøre ide”. Han lod sig dog ikke stoppe og virkeliggjorde sin vision – sit livsværk, trods stor modstand.
I dag står bygningen nøjagtig som ved færdiggørelsen i 1973. Lige fra armaturer til Arne Jacobsen stole, har inventar og lejlighedernes design vist sig at være tidløse og moderne. Og ikke mindst, kvaliteten på de anvendte materialer forekommer uforgængelige.
.
.
.
.
.


Ferie igennem flere generation.

Det er dog ikke kun arkitektur og indretning der udgør Genz Appartments. Det er den særlige ånd der opstår og videregives fra generation til genaration. ”Vi kommer igen” quoten er legendær – og dermed en lang liste over gæster, der siden 1970´erne og 1980´erne kommer igen og igen, for at holde deres ferie hos Genz Appartments. De børn der har lært at svømmer her, leget og tumlet rundt dagen lang i tidernes morgen, de bringer igen deres børn med og ønsker dem, de samme skønne oplevelser.
Siden 2010 er det Herluf Genz´s datter Anne Charlotte Genz, der står for den daglige ledelse. Vi i Genz teamet hilser alle vores gæster velkomne og står gerne til rådighed, så også I får dejlige ferieminder med fra Rømø. Kontakt
.
.
.


Kongeligt besøg

Sove hvor Kronprins Frederik også har sovet? I forbindelse med en Militætøvelse i foråret 1998 boede Kronprins Frederik som ”Pingo” sammen med sit hold fra Frømandskorpset i flere af vores lejligheder. Siden har ”hans” lejlighed, nr. 16, fået øgenavnet: ”Kronprinse lejligheden”. Denne er specielt yndet af vores skandinaviske gæster, men også tyske gæster finder det interessant at overnatte her.

Mange år efter besøget modtog Herluf Genz på sin 80 års fødselsdag, en særlig hilsen fra kongehuset. Kronprins Frederik gratulerede med en personlig håndskrevet hilsen!
I
I

I
I


Genz Appartments med i film…


I den smukke sensommer 2011 blev Genz Appartments anvendt i optagelsene til den tyske spillefilm ”Das Leben ist nichts für Feiglinge”. Samtidig benyttede produktionsselskabet også feriecenteret som base for både filmholdet og skuespillerne i de 14 dage optagelserne varede. Den opmærksomme biografseer vil kunne genkende Anne Charlotte Genz i en lille birolle.

Rømø og vadehavsområdet har med dets helt særegne landskab flere gange lagt kulisse til både danske som udenlandske film- og tv-produktioner. I 2009 optog Roman Polanski store dele af thiller filmen ”Ghostwriter” på øen og naboen øen Sild.

Andre titler, hvor man kan opleve Rømø’s natur er Filmatiseringen af Siegfried Lenz´s ”Die Flut ist pünktlich”, ”Der verlust“ og „Abschied in der Nacht”.

Bygmester Genz’ egen søn, filminstruktør Henrik Ruben Genz har også dyrket fascinationen af det lokale landskab i den internationalt hædrede film ”Frygtelig Lykkelig”, som er optaget i det storslåede marskland ved Ballum og Højer. “Frygtelig Lykkelig” var i øvrigt det danske bidrag til en Oscar nominering i 2009. Publikumssuccessen ”Far til fire´s vilde ferie” har sidenhen også haft glæde af øens spektakulære strand.


Bo bekvemt trods bevægelsesindskrænkninger

Til gæster med særlige behov, som f.eks kørestolsbrugere, gang- eller bevægelsesbesværede, har vi prøvet at indrette en lejlighed, der gør det lidt nemmere og mere bekvemt at holde ferie på Rømø. Lejligheden står nu mere handicapvenligt og det er muligt, at bevæge sig rund i hele lejligheden med kørestol eller rollator.

 • Hævet sengene til en højde på 65 cm.
 • Vælg selv om fritstående eller som doppeltseng.
 • Lettet tilgangen til badeværelset med bredere indgang.
 • Extra højt toiletsæde med armstøtter.
 • Flere støttegreb på væggene.
 • Justerbar brusestol.

I

Ægteparret Simon fra Hamborg fortæller: ”Som stamgæster, i mere end 10 år påskønner vi Genz Appartments, ligesom den ro og gæstfrihed vi finder på Rømø. Siden 2009 er vi pga. kørestol anvist til barrierefrie ferieboliger og har indtil 2011, måttet testet flere forskellige. Ved ét af vores besøg hos Genz Appartments, snakkede vi om mulige boligmæssige ændringer. Vores ønsker og forslag blev omsat i handling. Nu står lejlighed nr. 6 i en sådan stand, at det igen er muligt, at holde vores flere ugers lange sommerferie. Som indretningen er nu, er vi lykkelige igen at have fået muligheden for at komme til Rømø.” Regina og Jörg Simon